063/82-65-308 rasadnikorah@gmail.com

SADNICE NEKTARINE

Vrhunski kvalitet - Raznovrsne sorte - Povoljne cene!
p

Nektarina je listopadna drvenasta biljka koja potiče iz Kine. Voćne sadnice nektarine nisu veliki probirači zemljišta.Plod nektarine je prikladan za potrošnju leti u svežem stanju. Rodi redovito i po pravilu obilno. 

Budući da na domaćem tržištu nedostaje ovog voća, sve navedene osobine čine ovu voćku privlačnom za komercijalni uzgoj.Voćne sadnice nektarine su dosta zastupljene i kod nas kako u ishrani tako i u proizvodnji.

Kaldezi 2000

Vreme zrenja:

Kraj jula

Podloga:

Vinogradarska breskva

Ova sorta je poreklom iz SAD-a. Mnogi je smatraju najboljom sortom nektarine.Plod je srednje krupan do krupan,okruglastog oblika. Pokozica je zute boje,ali je vecim delom prekrivena sjajnim crvenilom.Meso je socno,aromaticno,belicaste boje. Sazreva u drugoj polovini jula meseca,a radja dobro i redovno.Podloga koju preporucujemo je vinogradarska breskva.

FANTAZIJA

Vreme zrenja:

Sredina avgusta

Podloga:

Vinogradarska breskva

Fantazija je sorta nektarine koja se kod nas dosta gaji.Plod joj je srednje krupan do krupan, jajastog oblika,sa pokozicom jarkocrvene boje. Meso je narandžastožuto, čvrsto i sočno, slatkonakiselog ukusa.Izrazito je bujna sorta.Sazreva tokom avgusta i dobro i redovno radja. Osetljiva je na mrazeve,ali nije probirac zemljista.Ima dobru transportnu sposobnost.Podloga koju preporucujemo je vinogradarska breskva.

NEKTARED 4

Vreme zrenja:

Pocetak septembra

Podloga:

Vinogradarska breskva

Voćne sadnice nektarine, sorte”Nektared-4”poreklom je iz SAD. Stablo je srednje i obilno rađa. Plod je okruglog oblika i gotovo je u potpunosti prekriven neprivlačnom crvenom bojom preko zelene boje pozadine. Meso je žute boje, srednje čvrsto do mekano, dobrog je kvaliteta. Koštica se delimično odvaja od mesa. Otporna je na bakterioznu pegavost.Sazreva početkom septembra.Kalemi se na podlozi divlje breskve.